Eredivisie Cup van start, hoe werkt de nieuwe competitie?

0
Eredivisie Cup van start, hoe werkt de nieuwe competitie?

Vanavond staan de eerste wedstrijden in de nieuwe Eredivisie Cup op het programma. Zo gaat PEC Zwolle op bezoek bij Excelsior Barendrecht, speelt VV Alkmaar tegen ADO Den Haag en neemt SC Heerenveen het op tegen Ajax. Maar hoe werkt de nieuwe competitie? 

In de 'laddercompetitie' kunnen de Eredivisieclubs elkaar vanuit verschillende lagen uitdagen om mogelijk van positie op de ladder te wisselen. De Eredivisie Cup bestaat uit vier lagen, waarop de acht clubs vanuit de eindstand van de Eredivisie van het afgelopen seizoen worden ingedeeld.

Het team dat in de eindstand van het afgelopen seizoen het laagst geklasseerd stond, heeft op de vierde laag het eerste recht om te bepalen tegen welke tegenstander uit de derde laag zij willen spelen. Hierna kiest het op één na laagst geklasseerde andere team op de vierde laag tegen wie van de twee niet gekozen teams uit de derde laag zij willen spelen.

Het overgebleven team op de derde laag, dat dus niet is uitgedaagd door de teams uit de vierde laag, kiest vervolgens één van de twee tegenstanders uit de hogere tweede laag om tegen te willen spelen. Tot slot daagt het nog resterende team uit de tweede laag het team op de eerste laag uit.

De competitie wordt gespeeld over drie speelrondes, waarbij de teams per speelronde een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar spelen. In de onderlinge wedstrijden speelt het team uit de hogere laag de eerste wedstrijd uit en de tweede wedstrijd thuis. Hiervan kan bij uitzondering van worden afgeweken.

De eerste ronde staat voor vrijdag 18 en 25 oktober op de planning. De tweede ronde wordt gespeeld op vrijdag 6 en 13 december, de derde ronde op vrijdag 21 en 28 februari.

Het team dat na afloop van het spelen van de derde ronde Eredivisie Cup in februari als eerste eindigt, zal als winnaar van de Eredivisie Cup seizoen 2019/’20 worden aangemerkt en ontvangt een bijbehorende beker en medailles.

Eerste ronde Eredivisie Cup:

Vrijdag 18 oktober 2019, 19:30 uur:
Excelsior Barendrecht - PEC Zwolle
VV Alkmaar - ADO Den Haag
SC Heerenveen - Ajax

Zondag 20 oktober 2019, 14.30 uur:
PSV - FC Twente

Vrijdag 25 oktober 2019, 19:30 uur:
PEC Zwolle - Excelsior Barendrecht
ADO Den Haag - VV Alkmaar
Ajax - SC Heerenveen
FC Twente - PSV

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!