Burgemeester Heerenveen: ''Daar hoort vrouwenvoetbal bij''

0
Burgemeester Heerenveen: ''Daar hoort vrouwenvoetbal bij''

De toekomst van het vrouwenvoetbal bij SC Heerenveen was eind vorig seizoen onzeker. Mede dankzij de inzet van de gemeente Heerenveen kon de vrouwenploeg door. Burgemeester Tjeerd van der Zwan legt bij Radio Camataru uit waarom de gemeente zich hard heeft gemaakt voor het vrouwenvoetbal.

"Wij vinden dat sport bij ons imago hoort. Daar hoort ook het vrouwenvoetbal bij. Ook uit emancipatie oogpunt vond de gemeenteraad dat belangrijk om dat te doen", legt Van der Zwan uit. "Maar ook als ondersteuning van breedtesport. Je ziet dat er steeds meer meisjes voetballen, die hebben vaak ook figuren nodig waar ze dan tegenop kijken, voorbeeldfiguren. Die vind je in het vrouwenvoetbal."

"Het zou toch niet zo moeten zijn dat het vrouwenvoetbal in de sportstad Heerenveen ten ziele gaat. Dus we hebben geprobeerd daarin behulpzaam te zijn. Maar wel met verstand, want we hebben gezegd: er moet wel toekomst zijn. Het heeft geen zin om daar nu gewoon geld in te pompen en volgend jaar weer met een probleem te zitten", is de burgmeester realistisch.

Van der Zwan ziet een toekomst voor zich waarin de vrouwenploeg echt onderdeel uitmaakt van de betaald voetbalorganisatie. "Dan kunnen ze ook profiteren van alle kennis en know-how die er op allerlei gebieden is: medisch, commercieel, organisatorisch. Het moet daar wel goed in opgenomen worden. De succesvolle clubs, Ajax en PSV, daar zie je dat ook."

De gemeente Heerenveen heeft een lening afgegeven. "Maar wel onder voorwaarden", is de burgemeester duidelijk. "Ook onder de voorwaarde dat de KNVB, die moet ook daarachter staan een meedoen en ondersteunen. En de club, dat er goede afspraken worden gemaakt met de club. Dat op termijn hier toekomstperspectief is. Het kan niet zo zijn dat wij de club nu een lening geven en dat op het moment dat wij die lening gaan opeisen, dat zij weer in de problemen komen", aldus Van der Zwan.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!