Van Dongen oogst lof met reactie: ''Iets met spijker en kop'' Van de Donk blikt terug: ''Begonnen me in mijn gezicht uit te lachen’’ Feyenoord-fan Miedema: ''Had Kuyt en Van Persie achterop'' Excelsior Barendrecht komt met blessure-update over uitgevallen Kersten Wiegman met KNVB in gesprek over contract: ''Gesprekken lopen goed''

KNVB houdt situatie in Turkije voorafgaand duel Oranje in de gaten

( 0 reacties)
KNVB houdt situatie in Turkije voorafgaand duel Oranje in de gaten

De OranjeLeeuwinnen spelen op 8 november een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Turkije. De KNVB is alert vanwege de Turkse inval in Syrië, maar verwacht geen problemen.

"Er is al overleg geweest met het ministerie van buitenlandse zaken over de huidige veiligheidssituatie, ­zoals vaker gebeurt als zulke zaken spelen", geeft persvoorlichter Daan Schippers aan in gesprek met Trouw.

De Nederlandse voetbalbond verwacht geen problemen, ook omdat het duel wordt gespeeld in Izmir, een plaats die redelijk ver van het oorlogsgebied af ligt. "Maar we zijn er alert op en maken in overleg met Buitenlandse Zaken een zorgvuldige afweging voordat we definitief afreizen naar Turkije", aldus Schippers.

De mannenploeg van Turkije raakte afgelopen week in opspraak. De spelers brachten tweemaal een militair saluut, dat wordt gezien als steun voor de Turkse inval in Syrië.

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!