FC Barcelona toont spierballen: ''Competitie nog niet professioneel''

0
FC Barcelona toont spierballen: ''Competitie nog niet professioneel''

FC Barcelona heeft zich donderdag hard uitgesproken over de toestand van het vrouwenvoetbal in Spanje. In een statement toont de club uit Catalonië de spierballen.

"De Primera Division, georganiseerd door de Spaanse voetbalbond, is een competitie die nog niet geniet van de volledige professionaliteit. We hebben het gebrek aan regulering op basisaspecten, zoals bijvoorbeeld een CAO voor speelsters, de technische structuren van clubs en de velden waarop de wedstrijden worden gespeeld", schrijft Barça onder meer.

Afgelopen weekend speelde FC Barcelona op bezoek bij Sporting de Huelva en na afloop van dat duel klaagden speelsters over de omstandigheden van het veld. De Catalanen zeggen dat de Spaanse voetbalbond en de hoofdsponsor van de competitie wel grote inspanningen heeft geleverd. "Maar het is duidelijk dat de verbeteringen niet van de een op de andere dag kunnen worden doorgezet."

FC Barcelona is zich ervan bewust dat zij zelf in een 'bevoorrechte situatie' verkeren. "Dankzij de sponsoring en onze structuur, kunnen we onze speelsters de beste voorwaarden bieden en kunnen we het vrouwenvoetbal professionaliseren", schrijft Barça, dat ook weet dat sommige clubs dat niet kunnen.

Daarom neemt FC Barcelona het heft in eigen handen: "FC Barcelona zal daarom alle thuiswedstrijden van FC Barcelona in de competitie uitzenden via de eigen kanalen. De club zal gratis beelden van de wedstrijden (maximaal twee minuten) verspreiden aan de media die daarom vragen. De club zal accreditatieverzoeken van alle media goedkeuren", zijn acties die de club vanaf vandaag uitvoert. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!