Miedema geniet bij Arsenal: ''Dat miste ik bij Bayern München''

0
Miedema geniet bij Arsenal: ''Dat miste ik bij Bayern München''

Het nieuwe seizoen van de UEFA Women's Champions League is pas drie wedstrijden onderweg, maar Vivianne Miedema heeft er alweer zeven doelpunten in liggen voor Arsenal.

Woensdag scoorde ze vier keer in het heenduel met Slavia Praag, dat in 2-5 eindigde. De spits van Oranje is niet te stoppen in Londen. Vorig seizoen scoorde ze in de Women's Super League 22 goals in 20 duels en had de topscorer aller tijden van de OranjeLeeuwinnen een enorm aandeel in de landstitel van haar Engelse werkgever. Inmiddels heeft ze dit seizoen na zes wedstrijd ook al acht doelpunten gemaakt. Dat ze vaak scoort in de Engelse hoofdstad, ligt aan de speelstijl. 

"We spelen het type voetbal dat ik wil spelen en dat helpt me om belangrijk te zijn voor het team. Ik ben een nummer 9 en moet doelpunten maken. Dat is wat ik miste bij Bayern München en wat ik hier nu wel heb. Het was een van de belangrijkste redenen waarom ik hierheen kwam en waarom ik het hier zo naar mijn zin heb", vertelt ze op de clubwebsite. Daarnaast kent ze Jill Roord en Daniëlle van de Donk al van het Nederlands elftal, waardoor ze elkaar in het veld makkelijk kunnen vinden.

"Ik speel nu al vijf à zes jaar samen met Jill en 'DvD' in de nationale ploeg. En met Jill speel ik zelfs al van kleins af aan samen", zegt Miedema, die ook met de andere speelsters een goede klik heeft. "Dit is mijn derde seizoen hier en ik heb het gevoel dat zij mij nu echt hebben leren kennen en ik hen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!