Jansen hard na nederlaag: ''We schieten daar veel te kort in''

0
Jansen hard na nederlaag: ''We schieten daar veel te kort in''

FC Twente ging woensdagavond hard onderuit op bezoek bij VfL Wolfsburg. In het AOK Stadion werd het 6-0 voor de Duitse ploeg. "Heel zuur", waren de eerste woorden van Renate Jansen, na afloop voor de camera van RTV Oost.

"Dit is gewoon de top. we kunnen allemaal dromen en die ambities hebben, maar dit is waar je als topsporter naartoe moet, naar dit niveau. We schieten daar nog gewoon veel te kort in", was de aanvalster hard. "Eigenlijk hebben we geen moment in de wedstrijd gezeten."

"Je weet dat je moet verdedigen. Wanneer je dat op je top doet, negentig minuten lang, dan weet ik ook dat we niet zoveel goals tegen hadden gehad. Maar de laatste 30 minuten geven we niks meer, niks extra's. Dan zie je het: zij scoren dan gewoon vier goals", aldus Jansen.

Dominique Bloodworth bewees haar waarde met twee goals, waaronder een fraaie vrije trap. "Je weet dat Dominique gewoon een fantastische trap heeft en dat ze zo'n vrije trap erin kan schieten. Dat doet ze ook. Maar die andere vijf goals zijn niet zo", is de aanvalster duidelijk. "In de eerste helft ook, de eerste goal kan er zo tussendoor gespeeld worden. Dat mag gewoon niet, zeker niet wanneer je al verdedigend in de eigen zestien staat. Dat wordt afgestraft. Dat voelen we ook wel."

"Dit is de absolute top in clubverband", besluit Jansen. "We hebben een jong team, maar we hebben ook een paar jeugdinternationals en een paar internationals. Daar moeten we meer van vragen. Dit is voor ons ook te weinig."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!