VIDEO | Miedema schiet Arsenal met vier goals langs Slavia Praag

( 0 reacties)
VIDEO | Miedema schiet Arsenal met vier goals langs Slavia Praag

Arsenal staat met een been in de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Woensdagavond werd er met 5-2 gewonnen op bezoek bij Slavia Praag.

Arsenal had de totale overhand in het duel dat gespeeld werd in het Sinobo Stadion en begon zeer aanvallend. Dat leidde tot kansen voor onder meer Vivianne Miedema, Katie McCabe, Leah Williamson en Jordan Nobbs, die in de basis de voorkeur kreeg boven Jill Roord.

Daniëlle van de Donk kreeg ook een goede mogelijkheid, maar miste. Uiteindelijk was het in de 24e minuut wel raak. Miedema trof doel op aangeven van Beth Mead. Twee minuten later kon de Nederlandse spits weer juichen.

Ditmaal kwam de assist van McCabe, waarop Miedema voor de 2-0 zorgde. Vervolgens kwamen er kansen voor Nobbs, Kim Little en Mead. Uiteindelijk maakte Miedema nog voor rust haar hattrick compleet.

Van de Donk had een fraaie actie in huis, waarna Miedema de bal in kon tikken en zo dus haar derde treffer van de avond maakte. Vlak na rust scoorde de OranjeLeeuwin zelfs haar vierde doelpunt: 4-0.

Een benutte penalty van Kim Little zorgde zelfs voor een vijfde Arsenal-goal, waarna de Gunners de teugels iets liet vieren. Dat resulteerde in twee tegengoals van Slavia Praag. Katerina Svitkova en Mia Persson bepaalden zo de eindstand op 5-2.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!