VIDEO | FC Twente hard onderuit tegen VfL Wolfsburg; twee goals Bloodworth

0
VIDEO | FC Twente hard onderuit tegen VfL Wolfsburg; twee goals Bloodworth

FC Twente heeft woensdagavond in de achtste finale van de UEFA Women's Champions League weinig kans gemaakt tegen VfL Wolfsburg. De Tukkers kwamen er in het AOK Stadion nauwelijks aan te pas: 6-0.

VfL Wolfsburg, met Dominique Bloodworth in de basis, begon sterk. Zo waren er kansen voor onder meer Sara Björk Gunnarsdóttir en Zsanett Jakabfi, maar zij hadden het vizier niet op scherp of troffen keepster Daphne van Domselaar op hun weg.

In de 24e minuut was het echter wel raak voor Jakabfi. Op aangeven van Ingrid Engen wist zij Van Domselaar te passeren. De doelvrouw trad niet veel later goed op bij een schot van Alexandra Popp en voorkwam zo een grote achterstand. Voor rust viel de 2-0 alsnog.

Van Domselaar bracht nog redding, maar in de rebound was het weer Jakabfi, die zo VfL Wolfsburg op een 2-0 voorsprong zette. Na rust had FC Twente een periode waarin het wat sterker was. Daar gingen wel twee kansjes voor de thuisploeg aan vooraf.

Bente Jansen deed een poging, maar schoot in de handen van keepster Hedvig Lindahl. Na een uur spelen werd door VfL Wolfsburg echter de genadeklap uitgedeeld. Uit een corner werkte Bloodworth de 3-0 binnen.

De ploeg van trainer Tommy Stroot beet vervolgens van zich af. Zo schoot Davinia Vanmechelen op doel, maar het schot van de Belgische ging over. Van Domselaar hield haar ploeg op de been, want VfL Wolfsburg werd na iets meer dan een uur spelen weer sterker.

De keepster bracht fraai redding op pogingen van Noëlle Maritz en Pernille Harder, maar moest in de 71e minuut wel capituleren toen Harder via de onderkant van de lat hard raak schoot: 4-0.

Invalster Fridolina Rolfö deed er nog een schepje bovenop door de bal met het hoofd binnen te werken. Bloodworth bepaalde op fraaie wijze de eindstand: de OranjeLeeuwin werkte schitterend een vrije trap binnen en maakte zo de 6-0.

Daardoor lijkt het Champions League-avontuur van FC Twente Vrouwen in de achtste finale te stranden. De return staat voor woensdag 30 oktober op het programma.

Opstelling VfL Wolfsburg: Lindahl, Wedemeyer (61' Rolfö), Goessling, Bloodworth, Rauch, Gunnarsdóttir (75' Neto), Harder, Engen, Maritz (61' Blässe), Jakabfi, Popp

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Weerden, Van den Goorbergh, Wilms, B. Jansen (82' Peddemors), Vanmechelen (78' Darnoud), Kalma (90+' Speelman), R. Jansen

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!