VoetbalMeidenMaastricht organiseert forumavond Meidenvoetbal

De vier grote Maastrichtse amateurvoetbalclubs SC Jekerdal, vv Scharn, RKSV Leonidas-W en RKHSV Heugem-Randwijck, verenigd in ‘VoetbalMeidenMaastricht’, organiseren op maandag 4 november in de Business Lounge van het MVV Maastricht stadion ‘De Geusselt’ een forumavond Meidenvoetbal.

Iedereen die geïnteresseerd is in en/of op een of andere manier betrokken is bij het meisjes-/vrouwenvoetbal in Maastricht en omstreken is van harte welkom: besturen, kaderleden (trainers, leiders), speelsters, ouders, sponsoren enz. De avond wordt geopend door de wethouder van sport en recreatie van Maastricht, Bert Jongen.

In het panel nemen plaats ervaringsdeskundigen op het gebied van het meisjes-/vrouwenvoetbal: Roger Reijners (ex-bondscoach Nederlands vrouwenelftal 2010-2015, thans assistent-trainer MVV Maastricht, ambassadeur VoetbalMeidenMaastricht), Sander Luiten (hoofdcoach PSV), Vanity Lewerissa (Ajax; ex-SC Jekerdal, WVV ’28, Standard Luik, PSV, Oranje), Ger Beckers (scout FC Bayern München / KNVB meisjes Jeugdplan Nederland, voorzitter Commissie VoetbalMeidenMaastricht).

Zij zullen uitgebreid de ontwikkelingen bespreken en de vragen van het publiek beantwoorden. Onderwerpen die o.a. aan bod kunnen komen: Hoe krijgen we meer meisjes aan het voetballen en behouden we ze ook voor de voetbalsport?; Verschil in (trainings)aanpak en omgang meiden/jongens; Hoe scout je meiden?; Welke weg leg je af van amateurspeelster naar prof?; Hoe is de stand van zaken m.b.t. meidenvoetbal in Maastricht?; Plukken de amateurclubs de vruchten van de prestaties van de Oranje Leeuwinnen?; Welke rol is er voor de politiek (gemeente, provincie) weggelegd?; Wat komt er kijken bij het opzetten van een professionele vrouwenvoetbalafdeling?; Is er in Nederland plaats voor meer clubs in de eredivisie?; Hoe attractief is meidenvoetbal voor sponsoren?

Gespreksleider is Bas van Mulken (o.a. L1-sportverslaggever). Inloop vanaf 19:30u. Aanvang: 20:00. Einde: 21:30u. Tijdens de avond zal er een origineel gesigneerd wedstrijdshirt van zowel het vrouwenteam van FC Bayern München als van PSV ‘ter veiling’ aangeboden worden. De opbrengst wordt door ‘VoetbalMeidenMaastricht’ geschonken aan Kika (KinderKankerfonds). Na afloop is er nog voor een ieder een informeel samenzijn. Toegang is gratis.

Verzoek om, i.v.m. de organisatie, zich uiterlijk 1 november aan te melden voor deze avond door het sturen van een email naar: voetbalmeidenmaastricht@gmail.com.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
FC Twente V
14:00
ADO Den Haag V
za
30/03
Feyenoord V
14:00
Telstar W
za
30/03
Fortuna Sittard W
16:30
Utrecht W
za
30/03
PEC Zwolle V
16:30
Excelsior Rotterdam W
zo
31/03
AZ W
12:15
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 18 34 49
2 Ajax V 18 37 45
3 PSV V 18 22 34
4 Fortuna Sittard W 18 20 30
5 ADO Den Haag V 17 10 26
6 Utrecht W 18 -10 25
7 PEC Zwolle V 18 -5 22
Bekijk de hele stand