Koster over vrouwenvoetbal bij Ajax: ''We hebben het goed''

0
Koster over vrouwenvoetbal bij Ajax: ''We hebben het goed''

Zondagmiddag vond de wedstrijd tussen Ajax en PSV plaats inclusief een primeur. Voor het eerst werd een duel uit de Eredivisie live uitgezonden op tv. PSV won met 4-1 in Amsterdam.

De wedstrijd werd groot aangepakt door Ajax. "We zetten het deels weg als een evenement en daarnaast is het interessant op sportief gebied met deze wedstrijd", zei Daphne Koster. "De eerste vrouwenvoetbalwedstrijd uit de Eredivisie die live wordt uitgezonden, dat is een mooie bijkomstigheid."

"De doelgroep die we willen benaderen is gezinnen. Meiden, jongens, papa's en mama's. Kinderen komen zo op een laagdrempelige niveau in aanraking met Ajax. Op deze manier willen we de vrouwenploeg positioneren", zo vertelde de manager vrouwenvoetbal van de Amsterdamse club voorafgaand aan het duel.

De entree voor de kraker tussen Ajax en PSV was gratis. "Op termijn zal er entree betaald moeten worden. Vanaf de play-offs zullen er entreekosten worden gevraagd", geeft Koster aan. 

De Amsterdammers hebben het goed voor elkaar, zo is de oud-international tevreden. "Onze speelsters hebben een fulltime-contract. We laten onze vrouwenploeg zien via sociale media en via marketinguitingen. We hebben het goed. We hebben een CAO voor onze speelsters en dat heeft een mooie toegevoegde waarde."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!