Kalma: ''Dat zie je ook, daardoor scoor ik doelpunten''

0
Kalma: ''Dat zie je ook, daardoor scoor ik doelpunten''

Fenna Kalma was vrijdagavond opnieuw belangrijk voor FC Twente. Met twee treffers deed de Friese spits haar oude club SC Heerenveen pijn (1-3).

"Het voelt wel als een thuiswedstrijd", zegt Kalma in gesprek met Omrop Fryslân. "Het is mooi om hier te spelen. Heerenveen speelt altijd op gras en daar houd ik wel van." Toch besloot Kalma afgelopen zomer de overstap te maken van Heerenveen naar FC Twente.

"Het gaat goed en ik voel me goed daar", reageert Kalma. "Ik zit op m'n plek. We hebben een leuk team, een goed team, met veel kwaliteiten. Dat zie je ook. Daardoor scoor ik doelpunten, omdat ik in stelling wordt gebracht door m'n teamgenoten. Ik heb betere spelers om me heen en dat heb ik nodig om doelpunten te scoren en om wedstrijd te winnen. Ik moet ook mijn teamgenoten een groot compliment geven."

Toch lijkt FC Twente niet het eindstation van Kalma. "Ik wil het hoogst haalbare halen", is ze ambitieus. "Ik zit nu goed op mijn plek hier bij FC Twente en ik hoop me hier verder te kunnen ontwikkelen om zo misschien een volgende stap te maken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!