Lof voor spitsenduo PSV: ''Dan geven ze me twee goals, ook prima''

0
Lof voor spitsenduo PSV: ''Dan geven ze me twee goals, ook prima''

Katja Snoeijs en Joëlle Smits speelden zondagmiddag een hoofdrol in de kraker tegen Ajax. De aanvalsters van PSV scoorden allebei twee keer en bezorgden de Eindhovense ploeg zo de 4-1 zege. Trainer Sander Luiten was na afloop vol lof over zijn twee spitsen.

"Ik heb van tevoren met ze gesproken en ik zei: joh het zou mooi zijn als je alle twee een goal maakt. Dan geven ze me alle twee twee goals. Ook prima", lacht Luiten voor de camera van FOX Sports. "Het gaat steeds beter. In het begin was het lastig, omdat ze beiden niet gewend waren om in een twee spitsen-systeem te spelen."

"Je ziet naarmate dat zij meer minuten met elkaar gaan maken, dat ze elkaar gaan aanvoelen, dat ze loopacties gaan herkennen. Dan is dat mooi om te zien dat het in zo'n wedstrijd rendeert", zei de oefenmeester, die ook tevreden was over de invalbeurt van Naomi Pattiwael. De aanvalster maakte een goede actie waaruit de 3-1 viel.

"We weten dat zij heel veel snelheid heeft en dreiging aan de bal. Ze is niet zo gewend om als rechtermiddenveldster te spelen op de manier waarop we nu spelen. Meer als rechtsbuiten is zij gewend om te spelen. Maar de manier waarop ze die actie maakt en de keuze maakt om vooruit te gaan en een actie binnendoor te maken en zo vrij te komen, dat is hartstikke mooi om te zien."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!