RVVH vrouwen rollen SSS op

Op voorhand was de derby tussen RVVH en SSS een beladen ontmoeting. Niet alleen vanwege het feit dat beide ploegen in dezelfde vijver vissen voor speelsters maar ook omdat bij winst van SSS de ploegen gelijk op ranglijst komen te staan. Beide ploegen moesten dus winnen.

Uiteindelijk was het SSS waarvoor de spanning te beknellend werkte. RVVH had een 'makkie' aan de ploeg uit Klaaswaal en nam met een ruime 5-1 overwinning ruime afstand van SSS op de ranglijst.

Het puntenverschil was voorafgaande aan de derby slechts drie punten. Daarnaast zijn de wedstrijden tussen deze clubs altijd beladen. Over en weer zijn er connecties tussen speelsters en staf en om in de Topklasse te blijven vissen de ploegen in de zelfde regionale vijver om topspeelsters. Het is dus belangrijk om boven de ander te staan in de competitie om aantrekkelijk te blijven voor potentiële nieuwe aanwinsten.

Vanaf de aftrap bleek de spanning bij SSS hoog. Zeker toen de scheidsrechter Zoutewelle in de eerste minuut al een strafschop moest geven aan RVVH. De dug-out van SSS leek wel te ontploffen. Manuela Grootenboer hield de wedstrijd nog even spannend door de strafschop op de paal te schieten. Nog geen minuut later kopte diezelfde Grootenboer de bal snoeihard binnen voor de 1-0. Ook nu ontplofte de bank van SSS wat oversloeg op de speelsters. Chelsea Disseldorp moest dat met een gele kaart bekopen.

RVVH liet het kaas niet van het brood eten en bleef druk zetten op de verdediging van SSS dat daardoor erg onrustig probeerde uit te verdedigen. RVVH was daardoor veel meer in balbezit dan de ploeg uit Klaaswaal. Sharella Hunt kon halverwege de eerste helft de 2-0 maken na een steekpass van Viviane Verheijen. Een opluchting voor spits Hunt die de week daarvoor tegen Eindhoven niet lekker in de wedstrijd zat. Dat zelfvertrouwen nam Hunt mee naar de 3-0 die ze inkopte uit een voorzet van Fu-sang Pott, die ooit nog voor SSS speelde. Na de 3-0 nam trainer Jamel Rikkers van SSS, slechts twee minuten voor de rust, een opvallende beslissing. Hij Haalde Disseldorp (ex-RVVH) eraf voor Celine de Jong en ging achterin 1-op-1 spelen.

Na rust geloofde de ploeg uit Ridderkerk het wel. Het speelde meer afwachtend waardoor SSS meer kans kreeg om een aanval op te bouwen. Door het slordige spel van SSS resulteerde dit nauwelijks in kansen. Marietje van Laar, ingevallen voor Stephanie Valk (ook ex-RVVH), kon ook geen potten breken. RVVH kon wel uitlopen naar 4-0 door wederom een goal van Sharella Hunt. Waar verwacht werd dat SSS steeds fysieker zou worden bleef het spel van de Hoeksche-waarders slap.

Een kwartier voor tijd haalde Rikkers de gevaarlijkste aanvalster van zijn ploeg, Linda Kruithof, van het veld waardoor de druk op de defensie van RVVH helemaal wegviel. Trainer Thomas van RVVH had ondertussen Marin Mes ingebracht voor gelegenheidsverdedigster Isabel Gulden. Fu-sang Pott, die de zieke Sharona Versluis verving, bepaalde de score voor RVVH op 5-0 na fraai de Klaaswaalse keepster omspeeld te hebben. Hunt kreeg een applaus wissel en werd vervangen door Rebekka van Es, die, ondanks de wedstrijd die ze met het tweede van RVVH al speelde tegen het tweede van SSS (3-0), er vol inging. Uiteindelijk kon SSS nog een eretreffer scoren waardoor de eindstand van deze wedstrijd op 5-1 kwam.

Uiteindelijk is SSS de grote verliezer van het weekend. Net als Woezik blijven ze na vier wedstrijden op nul punten staan. RVVH blijft door deze overwinning in de middenmoot staan met de blik omhoog gericht.

Foto en tekst: Jan Pott