SC Heerenveen op zoek naar oefentegenstander na afzegging FOTO | Heftig! Doelvrouw Liverpool loopt horrorblessure aan hoofd op SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit

Ploegen Eredivisie Vrouwen komen met actie voor Coming Out Dag

( 0 reacties)
Ploegen Eredivisie Vrouwen komen met actie voor Coming Out Dag

De Nederlandse voetbalwereld komt vanaf 11 oktober, de internationale Coming Out Dag, met een gezamenlijk statement om lhbti-acceptatie in het voetbal te bevorderen.

Van 11 tot en met 20 oktober vindt de gezamenlijke actie plaats in het Nederlandse clubvoetbal. Naast de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en het amateurvoetbal, draagt ook de Eredivisie Vrouwen haar steentje bij.

In het speelweekend van 11 en 13 oktober dragen de aanvoersters van de clubs speciale regenboogbanden. De clubs ondersteunen de boodschap met een gezamenlijk statement op sociale media. Daarnaast zullen de coaches en scheidsrechters en FOX Sports-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt FOX Sports voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons. Het treffen tussen Ajax en PSV van 13 oktober wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Het gezamenlijke statement voor lhbti-acceptatie in het voetbal is een initiatief van spelersvakbond VVCS en de John Blankenstein Foundation. Dit jaar zijn ook de Eredivisie (ECV), Keuken Kampioen Divisie (CED), Coaches Betaald Voetbal (CBV), de KNVB-scheidsrechters en FOX Sports volledig aangehaakt bij de actie.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!