SC Heerenveen op zoek naar oefentegenstander na afzegging FOTO | Heftig! Doelvrouw Liverpool loopt horrorblessure aan hoofd op SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit

FC Twente zorgt voor primeur: ''Heel belangrijk signaal''

( 0 reacties)
FC Twente zorgt voor primeur: ''Heel belangrijk signaal''

FC Twente heeft woensdag de aftrap van de Regenboogdagen Enschede verzorgd. De Tukkers ondersteunen als eerste Eredivisieclub in Nederland de Regenboogdagen.

Daarmee steunt FC Twente de acceptatie van mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transpersoon zijn of met een intersekse conditie (LHBTI+). Woensdag verzorgden de ploeg van trainer Tommy Stroot samen met wethouder sport Niels van den Berg en Bowi Jong (#SorryJohan) de aftrap.

"Ik vind dat iedereen zich veilig en geaccepteerd moet voelen. Dat FC Twente zich zo positief en open uitspreekt over inclusiviteit en diversiteit zie ik daarom als een heel belangrijk signaal", zegt Van den Berg.

"Het kan mensen helpen bij openheid geven over wie ze zijn en het vergroot de bespreekbaarheid rondom LHBTI+ in Enschede en Nederland", aldus de wethouder.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!