BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door'' Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

Wiegman: ''Dan is het heel mooi dat Miedema die goal maakt''

( 0 reacties)
Wiegman: ''Dan is het heel mooi dat Miedema die goal maakt''

De OranjeLeeuwinnen stonden dinsdagavond tegenover Rusland. De EK-kwalificatiewedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die na afloop voor de camera van Veronica terugblikte op het duel. 

"Ik ben met het resultaat zeker tevreden. Natuurlijk willen we altijd het spel verbeteren, maar de ruimte was wel weer heel klein. We hadden een tegenstander die geen enkele intentie had om te voetballen, zelfs niet toen ze achter stonden", zag Wiegman.

Voor Vivianne Miedema was het een beladen duel. De spits verloor afgelopen weekend haar opa, maar speelde wel en scoorde uiteindelijk de 2-0. "Er gebeuren natuurlijk ook dingen in het leven die minder leuk zijn. Dat heeft Viv nu de afgelopen dagen meegemaakt. Die is er even tussenuit gegaan naar familie. Die wilde per se spelen. Dan is het heel mooi dat ze die goal maakt. Het zijn best wel pittige dagen voor haar geweest."

Over Renate Jansen was Wiegman tevreden. De aanvalster van FC Twente begon vrijdag tegen Slovenië ook in de basis, maar was dinsdagavond een stuk zichtbaarder. "Renate was veel meer onderweg, maakte acties, had een paar goede voorzetten. Vrijdag speelden we niet goed, dan moeten we niet in paniek raken. Dan gaan we met elkaar zitten, zoals we na iedere wedstrijd doen, over wat we beter willen en moeten doen. Vervolgens heb je dan een kans om het de wedstrijd daarna beter te doen. Dat heeft ze hartstikke goed ingevuld", aldus de bondscoach.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!