Aanzoek bij duel Oranje: ‘’Wist dat ik er iets groots van wilde maken’’

0
Aanzoek bij duel Oranje: ‘’Wist dat ik er iets groots van wilde maken’’

Het was een mooi moment in de rust van de EK-kwalificatiewedstrijd tussen de OranjeLeeuwinnen en Rusland. In beeld gebracht door de 'kiss cam' ging Maaike op haar knieën voor Amy, die volmondig 'ja' zei.

"Een tijdje geleden was ik voor de lol naar verlovingsringen aan het kijken, wel met de gedachte om Amy ten huwelijk te vragen. Toen werd ik verliefd op een ring en heb ik ‘m gekocht. Ja, toen begon het toch wel te kriebelen. Ik wist dat ik er iets groots van wilde maken. Ik wilde dat iedereen zou kunnen zien hoeveel liefde ik heb voor Amy."

Cheesy, zo geeft Maaike toe. "Maar zo zou ik ook onze liefde omschrijven." Het grootse wat ze in haar hoofd had, werd uiteindelijk een huwelijksaanzoek voor 24.000 man in het Philips Stadion. "Dat waren er wel meer dan verwacht. Ik had ook niet verwacht dat het op tv zou komen. Uiteindelijk is het fantastisch uitgepakt. Al onze vrienden en familie hebben het kunnen zien."

Amy had werkelijk niks door, daar is ze eerlijk in. "We zaten eigenlijk in het sfeervak, maar toen kregen we opeens een mailtje van de KNVB dat ze te veel kaartjes voor het sfeervak hadden verkocht, dus toen kregen we andere kaartjes. Ik dacht: raar, maar het zal wel. Uiteindelijk hebben ze ons expres die plekken gegeven, omdat ze niet in het sfeervak konden filmen."

Maaike heeft gelijk na het bedenken van haar plannetje contact opgenomen met de KNVB en het Philips Stadion. "De KNVB heeft tot op het laatste moment geholpen. Ze waren heel enthousiast en hebben met veel dingen meegedacht."

"Voor mij ging er echt geen belletje rinkelen", zegt Amy. "Maaike had wel veel stress de afgelopen tijd. Ze was een beetje nerveus, vooral afgelopen week. Gisteren waren we onderweg met de trein en toen moest alles leuk en gezellig zijn. Maaike wilde in het stadion per se aan het gangpad zitten. Voor de rust zat ze me te pushen om drinken te gaan halen. 'Ga nou!', zei ze."

Uiteindelijk volgde in de rust het moment suprême voor Maaike. Ze ging op haar knieën en stelde Amy de grote vraag. 'Ja' was het antwoord. "Daarna hebben we niks meer van de tweede helft gezien. We hebben echt geen idee wat er is gebeurd."

De Leeuwinnen wonnen dus uiteindelijk met 2-0 en pakten de drie punten. Voor Amy en Maaike kreeg de avond nog een mooi staartje: de twee lovebirds werden overal herkend. "Toen we het stadion uitliepen herkende iedereen ons. We kregen zoveel felicitaties. In de trein vroegen mensen of wij die twee meisjes waren. Zelfs in Amsterdam, daar stapte een taxichauffeur uit en hij zei: 'BN’ers, gefeliciteerd hè!'"

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L O V E ???? Maaike ging dinsdagavond bij het duel tussen de OranjeLeeuwinnen en Rusland op haar knieën voor haar Amy, die volmondig ‘ja’ zei! ??????

Een bericht gedeeld door vrouwenvoetbalnieuws.nl (@vvnieuwsnl) op

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!