Een avond met meerdere gezichten voor de Leeuwinnen tegen Rusland

0
Een avond met meerdere gezichten voor de Leeuwinnen tegen Rusland

De OranjeLeeuwinnen namen het dinsdagavond in het Philips Stadion op tegen Rusland. Er werd in Eindhoven met 2-0 gewonnen door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. Het was echter wel een avond met meerdere gezichten.

Emotioneel, in meerdere opzichten, zo zou je de avond van dinsdag 8 oktober kunnen beschrijven. Daniëlle van de Donk speelde namelijk haar honderdste interland. Een hoogtepunt, een knappe prestatie. En daar hoorde natuurlijk een feestje bij. Daantje van de Donk werd voorafgaand aan het duel in het zonnetje gezet en ontving, naast een bosje bloemen, ook een speciale herinneringsmedaille van de UEFA.

In de tiende minuut werd de middenveldster hard toegezongen door het publiek en enkele minuten later maakte juist Van de Donk de 1-0 tegen Rusland. Het feestje ging in de rust nog even door, want er vond een waar huwelijksaanzoek plaats in het Philips Stadion.

Lovebirds Maaike en Amy werden in beeld gebracht door de 'kiss cam', waarna de grote vraag werd gesteld. Een 'ja' volgde, net zoals een luid applaus.

De avond kende echter ook een emotioneel moment. Vivianne Miedema maakte de 2-0 en kon haar tranen niet bedwingen. De aanvalster verloor afgelopen weekend onverwachts haar opa, maar besloot wel om dinsdag in actie te komen. Ze scoorde, waarna de emoties los kwamen.

Een avond met meerdere gezichten en veel emoties dus. Een wedstrijd om nooit te vergeten voor meerdere personen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? | OranjeLeeuwinnen - Rusland (2-0): een avond met meerdere gezichten. ?????????????? (???? @arne787 / @orangepicturesnl)

Een bericht gedeeld door vrouwenvoetbalnieuws.nl (@vvnieuwsnl) op

Beide foto's: Orange Pictures

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!