Wiegman wil niet zeuren: ''Gewoon een volwassen overwinning''

0
Wiegman wil niet zeuren: ''Gewoon een volwassen overwinning''

De OranjeLeeuwinnen hadden dinsdagavond weinig moeite met Rusland. In het Philips Stadion werd er met 2-0 gewonnen door de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, die tevreden was.

"Ik vond wel dat er een veel beter team (dan afgelopen vrijdag, red.) op het veld stond vanavond. Het was allemaal veel scherper, veel beter georganiseerd. Alleen de tegenstander was van een heel ander niveau. Ze graafden zich helemaal in", zag Wiegman.

"Dat is gewoon moeilijk voor ons. Daarin zaten nog wel slordige momenten. We kwamen snel op 1-0, dan hoop je dat zij er iets meer uitkomen omdat zij ook een goal willen maken, maar dat was hun intentie helemaal niet", zei de bondscoach na afloop tijdens de persconferentie. "Dan ga wij ook geen overbodige risico's nemen, dan blijven wij gewoon voetballen en gaan we wel op zoek naar een tweede goal."

De ruimtes waren klein, zo zag Wiegman. "Ze hadden natuurlijk vijf speelsters voor hun vier verdedigsters staan, dan wil je snel wisselen van kant en dat afwisselen met af en toe de bal achter de verdediging leggen. Je wil ze uit elkaar trekken, dan heb je acties in de diepte nodig, in de passing en in de loopacties. En dat dan weer afwisselen met het rondspelen van de bal.

"Dat ging nog wel eens fout, maar aan de andere kant denk ik: we winnen met 2-0, we hebben de nu gehouden, ik vind het gewoon een volwassen overwinning. Ik zeur er niet over. We gaan daar de volgende keer weer mee verder", besloot de bondscoach.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!