Van de Donk: ''Ik vind het erg moeilijk voetballen tegen een muur''

0
Van de Donk: ''Ik vind het erg moeilijk voetballen tegen een muur''

Daniëlle van de Donk speelde dinsdagavond haar honderdste interland. Dat deed ze tegen Rusland, de ploeg die uiteindelijk met 2-0 verslagen werd. 

"Het ging weer niet makkelijk. Ik vind het ook erg moeilijk voetballen tegen een muur. Zij speelden volgens mij 4-5-1, dat was lastig", zei de middenveldster na afloop. Van de Donk zag dat Oranje soms slordig was.

"Ik vond het af en toe slordig. Ik denk dat als we dat oppakken en de ballen een keer aankomen, dat je dan wat makkelijker gaat voetballen. Dan gaat die bal bijvoorbeeld niet uit." De staf gaf de Leeuwinnen in de rust 'wat opties', zo vertelde de jubilaris in de mixed zone.

"Ze hebben ons wel weer wat opties gegeven om aan te vallen. We vonden het moeilijk om ze te breken. Rusland kon het erg goed volhouden. We wisten dat ze een keer gingen breken, maar ze gaven wat opties erbij en zeiden dat het iets scherper moest."

"Ik vind dat we steeds professioneler worden. Slechte wedstrijden en moeilijke wedstrijden moet je ook maar zien te winnen, dat doen we gelukkig voortaan. Vorige keer was het lelijk, nu is het ietsje minder lelijk. Het mag de volgende keer wel weer beter", besluit Van de Donk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!