Oranje tegen Rusland: statistieken in voordeel Leeuwinnen

0
Oranje tegen Rusland: statistieken in voordeel Leeuwinnen

De OranjeLeeuwinnen nemen het vandaag op tegen Rusland in het kader van de kwalificatie voor het EK van 2021. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kan met een goed gevoel die wedstrijd in: de statistieken van de onderlinge duels tussen Oranje en Rusland zijn in het voordeel van de OranjeLeeuwinnen.

Beide landen troffen elkaar zes keer eerder: vier keer wonnen de Leeuwinnen, eenmaal waren de Russen de sterkste en een keer stond na negentig minuten een gelijkspel op het scorebord. Ook wat doelsaldo betreft - dertien goals voor en drie tegen - is Nederland de bovenliggende partij. De eerste en laatste verliespartij dateert van ruim tien jaar geleden. Bondscoach Sarina Wiegman is als speelster en als coach nog ongeslagen tegen Rusland.

In de EK-kwalificatiereeks op weg naar het Europees kampioenschap van 1997 - in 1995 en 1996 - won Nederland zowel het thuis- als uitduel van de Russische equipe en kon Wiegman beide keren rekenen op een basisplaats. Als bondscoach stond de 49-jarige Wiegman eenmaal eerder tegenover Rusland: in haar tweede wedstrijd als bondscoach – op 24 januari 2017 - werd een oefenduel met 0-4 gewonnen. Tien speelsters van de huidige spelersgroep maakten destijds ook deel uit van de Oranjeselectie: Loes Geurts, Desiree van Lunteren, Anouk Dekker, Sherida Spitse, Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk, Lineth Beerensteyn, Jill Roord, Sari van Veenendaal en Danique Kerkdijk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!