Wiegman: ''Ik denk dat Rusland de beste ploeg uit de poule is''

0
Wiegman: ''Ik denk dat Rusland de beste ploeg uit de poule is''

De OranjeLeeuwinnen nemen het vanavond in het kader van de EK-kwalificatie op tegen Rusland. Bondscoach Sarina Wiegman is van mening dat dat land de beste tegenstander uit de poule van Oranje is.

"Rusland heeft met 1-0 van Slovenië gewonnen en toen was Rusland voor een groot deel van de wedstrijd beter. Rusland speelt wel iets anders dan Slovenië. Ik denk dat zij de beste ploeg uit de poule zijn. Ze zijn fysieker, spelen vaak de lange bal en proberen dan de tweede bal te winnen", analyseerde Wiegman tijdens de afsluitende persconferentie.

"Daarin doen ze soms onverwachte dingen. Ze willen soms snel de druk erop krijgen. Het is voor ons zaak om de bal te laten lopen om zo onder de druk uit te komen", gaf de bondscoach aan. "Ik denk dat wij vaker aan de bal zullen zijn, net als in alle andere wedstrijden. We moeten alert en zorgvuldig zijn. Als we dat zijn, dan krijg je de controle over de wedstrijd."

Rusland kwam afgelopen vrijdag niet in actie, omdat het duel met Kosovo is uitgesteld uit veiligheidsoverwegingen. "Ze lopen dus een wedstrijd achter. Wij willen eerste worden in de poule, dus we zetten een grote stap als we vanavond winnen. De verwachtingen zijn hoog, er wordt verwacht dat wij iedere wedstrijd het spel maken en winnen. Dat is nu niet anders", aldus Wiegman.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!