VIDEO | OranjeLeeuwinnen boeken moeizame zege op Slovenië

0
VIDEO | OranjeLeeuwinnen boeken moeizame zege op Slovenië

De OranjeLeeuwinnen hebben vrijdagavond een moeizame zege geboekt. In het Fazanerija Stadium werd het uiteindelijk 4-2 voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

Slovenië zocht in de openingsfase brutaal de aanval en dat leidde in de twaalfde minuut tot de voorsprong voor de thuisploeg. Een inzet van Prasnikar werd nog gered door Sari van Veenendaal, maar Mateja Zver kon de rebound binnentikken.

Een kwartier later maakte Vivianne Miedema de gelijkmaker. Op aangeven van Lineth Beerensteyn tikte de spits binnen. Slovenië liet zich niet afschrikken en ging wederom op jacht naar de voorsprong. Er kwamen kansen over en weer. Een vrije trap van Zver ging over, terwijl aan de andere kant een schot van Renate Jansen kracht miste om de Sloveense keepster in de problemen te brengen.

Conc kreeg namens Slovenië een mogelijkheid na een goede steekbal, maar zij miste net de bal. Desiree van Lunteren had voor rust nog een kans; haar bal ging over. Daardoor gingen beide ploegen met een 1-1 stand aan de thee.

Daar kwam na rust snel verandering in. Beerensteyn kreeg alle tijd en kopte een fraaie voorzet van Merel van Dongen de 2-1 binnen. In de tweede helft liep het wat beter bij Oranje. Een goede aanval over Jansen en Beerensteyn volgde, maar Miedema raakte vervolgens de bal verkeerd.

Ook Anouk Dekker was dichtbij. De verdedigster schoot echter naast, doordat ze de bal niet lekker raakte. Na iets minder dan 70 minuten spelen volgde de gelijkmaker van Slovenië. Korosec kon alleen op Van Veenendaal af na een steekbal en rondde rustig af: 2-2.

Toch trok Oranje de zege nog over de streep. Sherida Spitse haalde haar belangrijkste wapen uit de kast: de vrije trap. In de 78e minuut werd haar trap door niemand meer aangeraakt, waardoor de bal binnenvloog. Vijf minuten voor tijd knalde de recordinternational de bal in de kruising, waardoor de zege binnen was: 4-2.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker (90' Nouwen), Bloodworth, Van Dongen, Spitse, Van de Donk (87' Kaagman), Roord, R. Jansen (74' Pelova), Miedema, Beerensteyn

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!