Oranje O23 speelt gelijk in duel met leeftijdsgenoten Zweden

Oranje O23 heeft in de eerste oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Zweden met 2-2 gelijkgespeeld. Joëlle Smits tekende in Zweden voor beide Nederlandse goals.

Het spel golfde aardig op en neer donderdagavond, maar in de eerste paar minuten was het overwicht voor Zweden. De ploeg van KNVB-coach Stefan Hoogsteder kwam echter steeds meer in het duel en kreeg kansen via onder meer Suzanne Admiraal.

Na een kwartier spelen was er opnieuw een grote mogelijkheid voor Oranje O23, maar iedereen miste de bal. In de 29e minuut was daar alsnog de voorsprong voor de jonge Leeuwinnen. Smits tikte binnen na een goede aanval via Bente Jansen en Kayleigh van Dooren.

Smits kreeg voor rust nog twee kansen, maar de Zweedse keepster Matilda Haglund bracht redding. Vlak voor de thee, die nodig was gezien de temperatuur in Stockholm; 4 graden, werd het echter alsnog 1-1. Rebecka Blomqvist knokte zich langs de Nederlandse verdediging en schoot de bal achter Jennifer Vreugdenhil.

In de tweede helft was er een snelle voorsprong voor Zweden. Weer was het Blomqvist die Vreugdenhil wist te passeren. Aan de andere kant was daar echter Smits. De spits van PSV tekende voor de 2-2.

Vervolgens gingen beide ploegen op jacht naar de winnende goal. Er waren kansen voor Zweden en Oranje. Met onder meer Maxime Bennink en Naomi Pattiwael als invalsters zocht de ploeg van trainer Hoogsteder de aanval. Gescoord werd er echter niet en aan de andere kant hield ook Vreugdenhil haar doel schoon: 2-2.

Basisopstelling Oranje O23: Vreugdenhil, Van der Linden, Dijkstra (C), Doorn, Verhoeve, Van Deursen, Van den Goorbergh, Van Dooren, Jansen, Smits, Admiraal

Scoreverloop:

Zweden O23 2-2 Oranje O23

29' 0-1 Joëlle Smits

42' 1-1 Rebecka Blomqvist

47' 2-1 Rebecka Blomqvist

49' 2-2 Joëlle Smits