Ten Berge: ''Eigenlijk zijn we niet in de problemen gekomen''

0
Ten Berge: ''Eigenlijk zijn we niet in de problemen gekomen''

SC Heerenveen won zondagmiddag met 2-0 van Excelsior Barendrecht. Over het algemeen was trainer Roeland ten Berge tevreden, al zag hij ook wel verbeterpunten.

"Ik ben wel tevreden over de wedstrijd, want over het algemeen hebben wij heel weinig tot niets weggegeven. Volgens mij kreeg Excelsior Barendrecht maar een mogelijkheid. We hebben zelf een aantal goede kansen gecreëerd", zei hij na afloop.

"Waar ik niet tevreden over ben, is dat wij wel dingen iets beter hadden kunnen uitspelen in de eindfase, waardoor we het sneller hadden kunnen beslissen. Het was een situatie waar wij de hele week op hadden getraind, om door de as te spelen, want daar lagen wat ruimtes. Als wij er helemaal doorheen kwamen, dan was de pass op het laatst vaak niet goed of te zacht", zag Ten Berge, al ziet de oefenmeester ook in dat dat moeilijk is.

"Je voetbalt door de as, je neemt daar heel veel risico mee. Het was heel dicht en er waren kleine ruimtes. Daar moet je dan proberen doorheen te spelen. Je kunt er vanuit gaan dat je daar fouten in gaat maken. Ik vond alleen wel dat we in de laatste fase daar wat meer hadden kunnen doen om tot meer kansen te kunnen komen."

Het bleef lang 1-0 in het Van Donge & De Roo Stadion. "Maar aan de andere kant was er ook helemaal niets aan de hand", aldus Ten Berge. "Zij gaan in de laatste fase opportunistisch spelen, dan krijgen ze nog wat mogelijkheden. Maar eigenlijk zijn we niet in de problemen gekomen. Ik denk dat het redelijk eenvoudig is gegaan, al leek het in de laatste fase wel of we goed onder druk kwamen. We creëerden daarvoor een aantal kansen, daar moet er een van in. Dan is het eerder beslist."

Door de zege stijgt SC Heerenveen naar de derde plek in de Eredivisie: "Ik ben tevreden. We maken twee goals, we houden de nul, we hebben met vlagen goed gevoetbald. We zijn blij met die derde plek."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!