''Met het elftal dat we hebben, doen we het hartstikke goed''

0
''Met het elftal dat we hebben, doen we het hartstikke goed''

Excelsior Barendrecht ging zondagmiddag met 2-0 onderuit tegen SC Heerenveen. Volgens trainer Richard Mank had zijn ploeg, kijkend naar het spelbeeld van de tweede helft, meer verdiend.

"Als je naar de eerste helft kijkt, is het verlies niet zuur. Maar gezien de tijd en energie die we er in de tweede helft in hebben gestoken, dan is het heel erg zuur. Ik vind dat wij in de tweede helft meer hadden verdiend. Het is niet dat we levensgevaarlijke kansen creëerde, maar SC Heerenveen over de hele wedstrijd ook niet echt", zei Mank na afloop.

Hij noemt de 2-0 in de slotseconden 'zonde'. "Die pingel (waaruit SC Heerenveen de 1-0 scoorde, red.) is gewoon een fout van ons, klaar", vervolgt de oefenmeester. Ook bij Excelsior Barendrecht had de bal op de stip gelegd kunnen worden. "Volgens mij wordt er hands gemaakt en dan doet de scheidsrechter niks. Daar kunnen we heel lang over doorzeuren, maar zo werkt dat niet."

Mank is vooral lovend over het spelbeeld van de tweede helft: "Ik vind dat we het tweede helft goed gedaan hebben. In de eerste helft heb ik geen Excelsior Barendrecht gezien dat ik ken. Er worden dingen gevraagd. Er wordt gevraagd dat je alles geeft om een wedstrijd te winnen. Dat hebben we in de eerste helft totaal niet laten zien. Als er dan zoveel mensen op een tribune zitten, vol in de zon, dan vind ik dat je wat meer moet laten zien dan dit."

"In de tweede helft hebben ze dat gelukkig helemaal waargemaakt. Alleen zetten ze het niet om in doelpunten, dat is zonde", aldus Mank, die wel van mening is dat zijn ploeg aardig aan het seizoen is begonnen. "Tegen FC Twente was het niet realistisch. Daarna spelen we gelijk tegen VV Alkmaar en tegen ADO Den Haag. Nu verlies je met 2-0 van SC Heerenveen, dan vind ik dat we het echt niet eens zo slecht doen."

"Ik ben tevreden, als je naar de resultaten kijkt. Natuurlijk wil je al die wedstrijden winnen, maar je moet ook realistisch blijven. Wij hebben niet de spelers die een SC Heerenveen heeft. Een van onze beste speelsters is naar SC Heerenveen gegaan. Dan doen we het nog, met het elftal dat we hebben, hartstikke goed", besluit de trainer van Excelsior Barendrecht.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!