Goede competitiestart Kadoelen MO17-1 tegen DSS MO17-1

0
Goede competitiestart Kadoelen MO17-1 tegen DSS MO17-1

Dit seizoen voetbalt de MO17-1 weer op het hoogste niveau van Nederland. De KNVB heeft dit seizoen voor een landelijke divisie Noord en Zuid gekozen en Kadoelen komt divisie Noord uit. De tegenstander DSS uit Haarlem is geen onbekende want vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in 2-2.

De in blauw gestoken meiden van Kadoelen maken in de eerste tien minuten goed gebruik van de ruimte achter de verdediging van DSS maar laten via twee Chevarie (schot naast en net over na mooie voorzet Jiske) en Amy (schot naast) goede kansen liggen om de score te openen. DSS laat zich ook niet onbetuigd en en komt bijna tot scoren als de snelle Pauline een mooie voorzet geeft die Ezgi ternauwernood tot corner kan verwerken.

Na 19negentienminuten onderschept Floor de bal op het middenveld en stuurt Chevarie diep. Haar schot is buiten bereik van de keepster Laura maar raakt de buitenkant van de paal. Na 28 minuten is het wel raak als Floor met een mooie pass Chevarie in stelling brengt die het koel afmaakt: 1-0. Alle speelsters rennen naar de zijlijn om het doelpunt samen met de langdurig geblesseerde Lauren te delen.

Ook na de rust heeft DSS het meeste balbezit en wacht Kadoelen met het juiste moment met druk zetten. In de 46e minuut verovert Chevarie de bal op de middenlijn en brengt Precious in stelling die keepster uitspeelt en de 2-0 binnen schiet. Dezelfde Chevarie schiet na een mooie pass van Floor in tweede instantie na 54 minuten de 3-0 binnen. DSS geeft het niet op en is dicht bij een doelpunt als Nina in de 67e minuut tegen de lat van keepster Isabella schiet. Intussen heeft Dunya haar rentree gemaakt na een vervelende blessure.

In de slotfase krijgt Kadoelen toch nog twee doelpunten te incasseren beide gescoord door Mazelot. Omdat Amy tussendoor na een voorzet van Floor de 4-1 heeft gemaakt komt de zege niet meer in gevaar. Volgende week volgt de stadsderby tegen Buitenveldert.  

Foto via: Merlijn Rademaker

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!