‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping

0
‘Magere’ overwinning van Drachtster Boys/HR Piping

Sinds Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1 in de Eredivisie voetbalt, hebben de Drachtster vrouwen nog nooit gewonnen in Zwolle en dat was ook nu weer te merken in de wedstrijd.

Waar Drachtster Boys/HR Piping veelvuldig de aanval zocht waren de ex-studenten uit Zwolle gericht op onderschepping en een snelle counter. Zo ook in de tweede minuut. Een Drachtster-aanval was niet succesvol, de Zwolse keepster hervatte snel het spel en binnen vier balaannames lag de bal achter keepster Anna Reitsma: 1-0, doelpunten maakster Suzanne Herpel.

Dit bleef ook het spelbeeld van de eerste helft en Anna Reitsma had een klein geluk engeltje ingehuurd want diverse Zwolse aanvallen eindigden op de lat of de paal. Tot in de elfde minuut de Drachtster vrouwen van zich lieten spreken. Een aanval, opgezet door Aafke de Hoek en Esther van Toledo werd bekroond door Jessie Prijs met een schot in de korte hoek van het Zwolse doel: 1-1 tevens de ruststand.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft waarbij aangetekend dat Drachtster Boys/HR Piping beter anticipeerde op de counters van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies. Na acht minuten zetten de Drachtster vrouwen een mooie aanval op die afgerond werd door Tjitske Sikma bij de tweede paal op aangeven van Simone Hofer: 1-2 tevens de eindstand.

Zo werd er 'geschiedenis' geschreven, de eerste keer een overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping VR1 in Zwolle en tevens drie punten in de landelijke beker poule A. Volgende week vrijdag 27 september speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Alkmaar tegen Team Alkmaar/Sportstars VR1 om 20.40 uur.   

Foto via: Tibbesma Fotografie

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!