Matchwinner Hoekstra: ''Moet het team op sleeptouw nemen''

0
Matchwinner Hoekstra: ''Moet het team op sleeptouw nemen''

Tiny Hoekstra schoot SC Heerenveen zondagmiddag hoogstpersoonlijk langs Excelsior Barendrecht. De aanvalster maakte twee goals en dat betekende dus een 2-0 overwinning voor de ploeg van trainer Roeland ten Berge.

"Ik ben superblij met de drie punten, want nu staan we derde in de competitie, dus ik denk dat we goed zijn gestart. Het was wel een moeizame wedstrijd. Ik vond het slordig", oordeelde Hoekstra na afloop. "We waren heel weinig in beweging, we stonden veel stil. Ook op het middenveld, terwijl we het juist daarvan moeten hebben, dat het middenveld in beweging is. 

"Op een gegeven moment zie je dat wij de kansen krijgen. Uiteindelijk maak je in de 94e minuut de 2-0, daarna is het ook klaar. Daarvoor was het spannend. Als de bal er echt goed tussen was gevallen, Excelsior Barendrecht speelde het niet zo goed uit vond ik zelf, maar dan hadden ze misschien nog wel de kans gehad om de 1-1 te maken. Ik vond ook dat we verdedigend heel sterk stonden. Het is onze verdienste dat we de nul houden vandaag", aldus de aanvalster.

"Ik heb wel een bepaalde rol", zo ziet Hoekstra, die een van de ervaren speelsters is van het team. "Je moet het team op sleeptouw nemen. Ook als je met 1-0 voorstaat en je merkt dat Excelsior Barendrecht de lange bal wil gaan spelen. Dan moet je zeggen: nu staan, met zijn allen inzakken en de boel dichthouden. Ik denk dat dat goed is uitgepakt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!