Van Bokhoven (16) maakt Eredivisidebuut: ''Ik hoop op meer''

0
Van Bokhoven (16) maakt Eredivisidebuut: ''Ik hoop op meer''

De 16-jarige Iris van Bokhoven maakte zondag haar debuut in de Eredivisie. De middenveldster speelde een halfuur mee tegen SC Heerenveen (2-0 verlies).

"Het was natuurlijk wel spannend, maar ik ben blij. Ook dat het niet tien minuutjes was, maar echt meteen bijna een halfuur. Daar was ik ook wel heel blij mee", liet ze na afloop weten. Van Bokhoven werd meteen verkozen tot Speelster van de Wedstrijd.

"Dat was leuk. Ik kreeg het niet mee op het veld toen het omgeroepen werd. Pas toen Massimo (de teammanager van Excelsior Barendrecht, red.) met de bloemen het veld op kwam, dacht ik: 'oh!'. Hartstikke leuk", vervolgt Van Bokhoven, die superblij is met haar debuut.

"Het was wel spannend", geeft de jongeling toe. "Ik was echt wel zenuwachtig. Ik was aan het warmlopen en toen kwam de assistent-trainer naar me toe. Er werd gevraagd of ik veel last had, veel voelde, want ik moest gisteren meedoen met de beloften. Dat had ik eigenlijk echt totaal niet. Toen dacht ik: 'oh, mag ik dan invallen? Dat zou echt super zijn'. Ik vind het hartstikke leuk."

Al met al is Van Bokhoven tevreden met haar invalbeurt. "Wat ik heb gedaan, dat deed ik goed. Maar ik vind wel dat ik meer moet doen, bijvoorbeeld meer aan de bal. Ik moet van mezelf wat sterker worden, wat meer krachttraining doen. Ik ben nu 16, dus dat mag ik best wel gaan doen, zodat ik sterker word aan de bal."

Haar debuut smaakt in ieder geval naar meer: "Ik hoop op meer speelminuten, gewoon volgende week weer invallen. En hopen op binnenkort mijn basisdebuut. Ik moet mentaal nog wel sterker worden. Ik vind het nu nog allemaal heel spannend. Als je in de basis staat of een vaste invaller wordt, dan mag dat natuurlijk niet", aldus Van Bokhoven.

Foto via: Ann Mor

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!