Hoekstra schiet SC Heerenveen langs Excelsior Barendrecht

SC Heerenveen heeft zondag drie punten gepakt. Op bezoek bij Excelsior Barendrecht in het Van Donge & De Roo Stadion werd het uiteindelijk 2-0.

SC Heerenveen begon sterk aan het duel. Zoï van de Ven waagde de eerste poging, maar haar schot was te zacht en daardoor een prooi voor keepster Isa Pothof. Een minuut later was Suzanne Admiraal dichtbij: haar doelpoging werd verwerkt tot een corner, die op niets uitliep.

Vervolgens waren er kansen voor Tiny Hoekstra en Quinty Sabajo. Aan de andere kant deed Nikki IJzerman een poging, maar haar schot werd geblokt. SC Heerenveen combineerde goed, maar was slordig. Desondanks werd Sabajo gevonden na een prima aanval, maar zij kopte de bal over het doel van Pothof.

Wie ook over kopte, was Nidia Bos. Sherallin Henriquez kreeg ook een goede kans, maar het schot van de aanvalster werd gekraakt. Ook Sophie Cobussen was namens Excelsior Barendrecht dichtbij. De bal op de van Achilles’29 overgekomen speelster was echter net te hard, waardoor keepster Charetha Okken er eerder bij was.

Vlak voor rust kwam SC Heerenveen alsnog op voorsprong. De bal ging op de stip na een overtreding op Hoekstra, die zelf de penalty nam en Pothof de verkeerde hoek in stuurde: 0-1. Met die stand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

Hoekstra was direct na de thee dichtbij haar tweede doelpunt van de middag. De aanvalster stond helemaal vrij en kon inkoppen, maar kopte ruim over. Pothof hield Excelsior Barendrecht op de been en voorkwam zo erger voor de thuisspelende ploeg.

Het team van trainer Richard Mank zette wat aan en IJzerman kreeg een goede kans. De middenveldster wachtte echter te lang, waardoor de bal uiteindelijk geblokt werd. Pothof had opnieuw goede reddingen in huis op een schot van Admiraal en dus haar ploeg op de been hield.

Excelsior Barendrecht wilde wel, maar het zat er zondagmiddag niet in voor de ploeg. De combinaties lukten net niet en de bal wilde er simpelweg niet in. In de 80e minuut riep het Van Dongen & De Roo Stadion om een penalty vanwege een handsbal, maar volgens scheidsrechter Rampersad werd de bal in het zestienmetergebied van SC Heerenveen weggewerkt met de borst.

Uiteindelijk viel in de slotseconden de beslissing. Waar Hoekstra eerst al de lat trof, was het even later alsnog raak. Daardoor neemt SC Heerenveen de drie punten mee naar Friesland: 0-2.