Zorgen om vrouwenvoetbal: ''FC Emmen zou een rol moeten spelen''

0
Zorgen om vrouwenvoetbal: ''FC Emmen zou een rol moeten spelen''

Jans Bos, trainer van het damesteam van The Knickerbockers, is kritisch op de ontwikkeling van het damesvoetbal in Nederland. Volgens hem kan er nog een hoop verbeterd worden aan het niveau van het vrouwenvoetbal in ons land. 

Bos, ooit begonnen als trainer bij de mannen, stapte zo'n tien jaar geleden over naar het vrouwenvoetbal en is sinds drie seizoenen actief als trainer van de dames van The Knickerbockers. Volgens hem valt er nog een hoop te verbeteren binnen het vrouwenvoetbal, zo vertelt Bos aan het Dagblad van het Noorden.

"De top is gewoon erg smal. Qua structuur kan het echt nog allemaal veel beter. Iedereen heeft het over een hausse aan meisjesvoetballers, maar ik wil die cijfers wel eens zien", geeft hij aan.

Volgens Bos zouden clubs vooral meer samen moeten werken om het niveau van het damesvoetbal op te krikken, en ook de topclubs zouden zich meer met het damesvoetbal moeten bemoeien. "De clubs in het noorden moeten veel beter samenwerken om die jonge meisjes beter te maken. FC Emmen zou daar ook een rol in moeten spelen. Laat de toppers maar onder de vlag van FC Emmen voetballen. Waarom niet?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!