Minister doet oproep: ''Neem een voorbeeld aan vrouwenvoetbal''

0
Minister doet oproep: ''Neem een voorbeeld aan vrouwenvoetbal''

Binnen het vrouwenvoetbal wordt homoseksualiteit veel meer geaccepteerd dan binnen het mannenvoetbal, zo ziet ook emancipatieminister Ingrid van Engelshoven. Ze sluit zich aan bij een petitie aan de KNVB, waarin wordt opgeroepen om voetbalvelden homovriendelijker te maken. 

"We hebben een prachtig jaar voor vrouwenvoetbal achter de rug en daar zie je dat homoseksualiteit geen enkel probleem is. Laten we daar een voorbeeld aan nemen", zegt Van Engelshoven tegenover Voetbal International. 

Maar waar komt dat verschil in openheid tussen de mannen en de vrouwen vandaan? Daar zijn volgens de minister Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nog geen 'harde verklaringen' voor. "We zien wel een grotere diversiteit in de stadions bij de vrouwen. Daar zit écht heel Nederland op de tribune. Daarnaast zien we bij mannelijke profteams spelers niet met trots uit de kast komen zoals we dat bij de vrouwen wel zien gebeuren. Wat we hopen, is dat dit ook in het mannenvoetbal de normaalste zaak van de wereld wordt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!