FIFA komt met statement over situatie in Iran: ''Onaanvaardbaar''

0
FIFA komt met statement over situatie in Iran: ''Onaanvaardbaar''

Er is in de afgelopen weken veel ophef ontstaan over de situatie in Iran. In dat land mogen vrouwen namelijk geen voetbalstadions betreden.

Sahar Khodayari, ook bekend als 'Blue Girl', werd in maart betrapt toen zij, verkleed als man, een stadion betrad. Ze werd vervolgens vervolgd voor 'in het openbaar verschijnen zonder een hijab', iets wat in Iran wordt gezien als een zondige daad.

Khodayari werd voorgeleid en stak zichzelf vervolgens in brand. Op maandag 9 september overleed 'Blue Girl' aan haar verwondingen. Haar dood leidde tot veel ophef en nu komt ook de FIFA met een statement.

"Ik hoop dat de Iraanse federatie en de Iraanse autoriteiten openstaan voor onze herhaalde oproepen om deze onaanvaardbare situatie aan te pakken", schrijft FIFA-president Gianni Infantino.

"Ik heb in het recente verleden verschillende keren contact met hen opgenomen. We hebben momenteel een delegatie van FIFA-leden in Iran en ik kijk uit naar goed nieuws van hen."

"Onze positie is duidelijk: vrouwen moeten worden toegelaten tot voetbalstadions in Iran", schrijft Infantino. "We begrijpen dat er stappen en processen zijn die moeten worden ondernomen, voordat dit op een juiste en veilige manier wordt gedaan, maar nu is het moment om dingen te veranderen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!