''Wij verloren vaak, nu is Oranje al twee jaar in de winning mood''

0
''Wij verloren vaak, nu is Oranje al twee jaar in de winning mood''

Tijdens de Topsport Community Connect in Amsterdam blikten oud-international Claudia van den Heiligenberg en perschef Anja van Ginhoven terug op het WK van de OranjeLeeuwinnen.

"Wij verloren vaak, nu is Oranje al twee jaar in de winning mood. Deels omdat de balans in het elftal beter klopt, maar ook omdat ze nu ook de slechte wedstrijden weten te winnen", ziet Van den Heiligenberg, die het wel jammer vindt dat ze deze tijd niet als speelster heeft meegemaakt.

Van Ginhoven geeft aan dat de oefencampagne richting het WK soms zwaar was. "Dat leidde ook tot verliespartijen, maar in dat verliezen zijn de spelers wel gaan geloven in eigen kunnen. Ze zijn gaan geloven dat ze, door hard te werken, zouden kunnen winnen. Ondanks de druk van buiten", geeft de perschef van de Leeuwinnen aan.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman wilde open zijn. "Maar ik heb wel duidelijk gezegd: denk erom, als je met een journalist praat, spreek je over zijn schouder ook tegen dat kleine meisje dat jou als voorbeeld ziet", aldus Van Ginhoven.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!