Dekker blikt terug: ''Laten zien dat we prestaties kunnen leveren''

0
Dekker blikt terug: ''Laten zien dat we prestaties kunnen leveren''

Na een succesvolle zomer met de OranjeLeeuwinnen, is Anouk Dekker inmiddels weer gesetteld in de Franse stad Montpellier. De middenveldster annex verdedigster voelt zich thuis in Frankrijk en laat haar licht schijnen over het afgelopen WK.

Met al haar ervaring was het voor Dekker niet moeilijk om van de schijnwerpers van het WK weer terug keren naar de 'rust' van de Franse competitie. "Met al mijn ervaring weet ik beter hoe ik met de nasleep van internationale toernooien moet omgaan", zegt ze op de website van haar club.

Voor de verdedigster was het dan ook niet moeilijk weer te starten bij haar club Montpellier. "Het is anders om voor je club dan voor je land te spelen. Er zijn natuurlijk minder toeschouwers en er is een andere sfeer. Bij je club speel je met meerdere nationaliteiten en moet je je meer aanpassen. Maar dat is ook de moeite waard. Het is goed om beiden te ervaren en beleven."

Twee jaar geleden werd Nederland Europees kampioen in eigen land. Met het behalen van de finale tijdens het WK in Frankrijk heeft Nederland bevestigd dat het bij de wereldtop hoort, is Dekker van mening. "Het WK is het grootste toernooi in het damesvoetbal, met de allerbeste teams. Met dit resultaat hebben we laten zijn dat we consistent zijn en prestaties kunnen leveren."

Voor Dekker was het afgelopen WK bijna een thuiswedstrijd. "Persoonlijk was het voor mij een waar genoegen om het WK in Frankrijk te spelen, mijn geadopteerde land waarin ik nu al enkele jaren woon en speel. Het was leuk om mijn teamgenoten te helpen met vertalen en ik voelde mij thuis. Dan speel je ook zelfverzekerder, net als twee jaar terug in Nederland." 

Inmiddels is Dekker weer gestart met de competitie. Haar team is behoorlijk verjongd en een aantal speelsters is vertrokken. Toch koos de verdedigster om te blijven. "Mijn contract liep af. Daarom sprak ik nog voor het einde van het seizoen met onze nieuwe coach. Dat voelde gelijk goed. Ik vind het mooi om dit nieuwe project met nieuwe speelsters te starten en denk dat we nog kunnen groeien als team."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!