Van de Donk schiet Arsenal naar zege op Manchester United

0
Van de Donk schiet Arsenal naar zege op Manchester United

Arsenal kan drie nieuwe punten bijschrijven. Maandagavond was het lang spannend tegen Manchester United, maar in de 89e minuut brak invalster Daniëlle van de Donk de ban: 0-1.

Van de Donk begon op de bank bij Arsenal, waar Jill Roord en Vivianne Miedema in de basis begonnen. Bij Manchester United ontbrak Jackie Groenen wegens een blessure.

In de eerste helft ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Arsenal had vaker de bal, maar het ontbrak voorin aan scherpte én United-goalie Mary Earps bleek een sta in de weg. Dat was de doelvrouw ook na de rust net zoals het aluminium.

Onder meer Miedema en Beth Mead waren enkele keren dichtbij de openingstreffer. Die werd uiteindelijk dus gemaakt door Van de Donk in de 89e minuut. Na wat kansen schoot de invalster de bal in de hoek, een goal die uiteindelijk dus drie punten waard bleek.

Scoreverloop: 89' 0-1 Van de Donk

Opstelling Manchester United: Earps, McManus, A. Turner, Smith, M. Turner, Ross (58' James), Ladd, Galton, Zelem, Toone, Sigsworth (78' Hanson)

Opstelling Arsenal: Zinsberger, Maier, Beattie, Williamson, Mead, Roord (90+3' Quinn), Nobbs (70' Van de Donk), Little, Evans, Miedema, McCabe

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!