Scorende Smits: ''Het laat zien hoe goed we kunnen voetballen''

0
Scorende Smits: ''Het laat zien hoe goed we kunnen voetballen''

Waar Joëlle Smits zich vorig jaar in het shirt van FC Twente kampioen kroonde door op bezoek bij PSV te winnen, ging het zondag even iets anders. De spits hielp haar nieuwe club, PSV, met twee goals langs de Tukkers 

Tot twee keer toe kwam de ploeg uit Eindhoven op achterstand in de topper tegen FC Twente. Door twee late goals van Katja Snoeijs en Smits ging PSV echter met de winst en de koppositie naar huis. Voorafgaand aan de wedstrijd laat Smits aan de NOS weten dat het een bijzondere wedstrijd voor haar is. 

"Het is bijzonder om tegen de club waar je twee jaar gevoetbald hebt vervolgens met een ander team tegen te spelen. Je kent alle meiden natuurlijk. Maar het is weer een nieuw seizoen", zegt de jonge aanvalster.

De persoonlijke race om de goals tussen Kalma en Smits eindigt in gelijkspel: twee goals voor beide spitsen. Toch is Smits degene met de grootste glimlach na de wedstrijd: "Twee doelpunten is zeker niet verkeerd, maar wij hebben de drie punten." De winst geeft vertrouwen voor PSV, aldus Smits. "Het laat zien hoe goed we kunnen voetballen. We moeten dit seizoen verder doorpakken op deze manier."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!