VIDEO | Spitse helpt Vålerenga met twee goals langs Brummel

Vålerenga heeft zich in de top van de Noorse competitie gemeld. Zaterdagmiddag werd nummer twee Sandviken met 4-3 verslagen, waardoor beide clubs nu gedeeld tweede staan.

Het Sandviken van Marije Brummel kwam na iets meer dan een halfuur spelen op voorsprong via Lisa Naalsund. Dat was ook de ruststand, maar na de thee werd er volop gescoord.

Sherida Spitse bracht Vålerenga via een benutte penalty op gelijke hoogte, maar daarna was het opnieuw Naalsund die Sandviken op voorsprong zette. Twee minuten later was het wederom Spitse die scoorde.

Natasha Dowie zette Vålerenga zelfs op voorsprong. Via Kennya Cordner kwam Sandviken weer op 3-3, maar uiteindelijk ging de ploeg van Spitse en Maruschka Waldus er toch met de drie punten vandoor: twintig minuten voor tijd scoorde Ajara Nchout de winnende goal.

Beeld: YouTube