Vrouwen RVVH binden ook Eldenia aan de zegekar

In de laatste poulewedstrijd om de KNVB Beker mochten de vrouwen van RVVH het opnemen tegen een nieuwkomer in de topklasse, Eldenia. Ondanks dat de Arnhemse vrouwen fors weerstand boden was het RVVH dat met 3-0 duidelijk de meerdere was in deze partij.

Na twee grote overwinningen tegen Berkel (0-7) en Be Quick'28 (6-0) kwam nu een tegenstander van formaat naar Ridderkerk. Eldenia, nieuw op het hoogste amateurniveau, is ook komende competitie tegenstander van RVVH.

De Hercules vrouwen gingen voortvarend van start. Door een hoog tempo te spelen en vroeg druk te zetten op Eldenia wilde het de Arnhemsen laten merken dat er niets te halen valt in Ridderkerk. Eldenia werd verrast door de felheid van de tegenstander, maar herstelde zich snel.

Na een afgekeurde RVVH-goal wegens buitenspel, was het Eldenia dat kort daarna een grote kans kreeg op de voorsprong. De bal belandde via de lat en de paal in handen van keepster Verschoor. Een minuut later raakte de verdediging van Eldenia in paniek door de ruk die RVVH bleef zetten. Sharona Versluis strafte dit of door in de 35e minuut de 1-0 binnen te schieten.

Drie minuten later was het Versluis die haar prima voorzet van links ingekopt zag worden door Manuale Grootenboer. Eldenia bleef brutaal de aanval zoeken, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen.

Na rust deed RVVH het wat rustiger aan. De druk op de verdediging van Eldenia nam af waardoor het er meer uit kon komen. Het was echter Alyssa Dijkstra van RVVH die uit een corner in de 48e minuut binnen kopte. RVVH nam nog wat meer gas terug waardoor de wedstrijd wat meer in balans kwam.

Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren zodat RVVH ongeslagen doorgaat in het bekertoernooi. De vrouwen van Eldenia gaan als goede tweede ook door.

Foto en tekst: Jan Pott