SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion

Berkel beloont vechtlust met drie punten

( 0 reacties)
Berkel beloont vechtlust met drie punten

In het zonnige Zwolle boekte Berkel een mooie overwinning en zo gaat de ploeg met vertrouwen de competitie in. Gehuld in het mooie groen-wit, de eerste clubkleuren van onze club, begonnen de meiden iets na kwart voor 12 aan de wedstrijd waarbij het eerste wapenfeit voor Be Quik'28 Vrouwen 2 was.

Na het aftasten kwam Berkel lekker in de wedstrijd, kreeg het betere van het spel en creëerde met mooie combinaties diverse kansen. Deze troffen helaas geen doel, maar toch kon Berkel de score openen na een klein kwartier. 

Een mooie voorzet van Anouk Angkotta richting doel werd met de hand gepareerd en daar staat maar één straf op: strafschop en deze schoot Melanie den Dulk beheerst binnen. Hierna bleef Berkel lekker voetballen en wilde de score uitbreiden. Kansen waren er al was ook de thuisclub een paar keer dicht bij een treffer. 

Na twintig minuten leek Berkel op 0-2 te komen, maar de treffer van Faith Parto na een mooie aanval werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo waren er in de eerste helft meer kansen en had Berkel de score moeten uitbreiden, maar helaas vielen er niet meer treffers. Aan de andere kant hield Laura Klein Bog haar doel schoon op schoten van Be Quik'28 Vrouwen 2, waardoor de equipe van Egmond Blinker met een kleine voorsprong richting de limonade kon.

Na rust waren er in de beginfase kansen voor Melanie den Dulk en Sabrina Pocorni om de score te verdubbelen, maar de keepster van de thuisclub bleef een sta in de weg. In de 52e minuut viel de 0-2 wel en weer was het Melanie den Dulk die scoorde.

Met Sara Verleer binnen de lijnen voor Sabrina Pocorni wilde Berkel de voorsprong consolideren maar de thuisclub gaf zich niet gewonnen, deed er een tandje bij en kreeg kansen op meer. Berkel bleef echter knokken en voetballen om de voorsprong in stand te houden.

Een kleine twintig minuten voor tijd maakte Donna de Vos haar opwachting voor de moegestreden Melanie den Dulk en zo stonden er op dat moment dus vier speelsters in de basis die vorig seizoen nog uitkwamen in de MO17-1. Be Quik'28 Vrouwen 2 wist de aansluitingstreffer te scoren en zo werd het een spannend laatste kwartier.

De thuisclub kreeg kansen op de gelijkmaker, maar ook Berkel had kansen om de wedstrijd definitief te beslissen en deed dat ook vlak voor tijd. Een prima pass van Faith Parto op de snelle Bianca Troost betekende de beslissing, want Bianca ronde prima af en scoorde zo de bevrijdende 1-3.

Een mooie overwinning voor speelsters en staf, die zo een prima terugreis hadden met de bus van onze trouwe chauffeur Cor Labots. Volgende week start de competitie en gaat de reis naar Amsterdam voor de ontmoeting met Wartburgia Vrouwen 2. 

Foto: Karin Wegman

Tekst: Johan van Aalst

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!