Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen Oranje O18 maakt terugkeer met vierlandentoernooi in Amerika Het programma van 8 december: Nederlandse onderonsjes Uitslag | Zeges voor PEC, ADO en SC Heerenveen in Eredivisie Cup

VIDEO | Samenvatting: Kalma helpt FC Twente met hattrick aan zege

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Kalma helpt FC Twente met hattrick aan zege

FC Twente is het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League goed begonnen. In het heenduel met Sankt Pölten wonnen de Tukkers met 4-2.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de Oostenrijkse tegenstander van FC Twente. Sankt Pölten kreeg in de eerste tien minuten drie kansen, maar had het vizier niet op scherp. Fenna Kalma had dat aan de andere kant wel en zorgde in de tiende minuut voor een 1-0 voorsprong voor FC Twente.

De 17-jarige doelvrouw Kristin Krammer ging in de fout, waarna de spits van de ploeg van trainer Tommy Stroot kon binnen tikken. FC Twente nam vervolgens het overwicht over van Sankt Pölten.

Bente Jansen en Kalma kregen mogelijkheden en tien minuten na de openingsgoal was het opnieuw raak voor de Tukkers. Ashleigh Weerden verdubbelde op heerlijke wijze de marge. De aanvalster nam de bal met haar hoofd mee, speelde zo haar directe tegenstander uit en schoot met links de bal in de verre linkerhoek. 

Niet veel later ging de bal op de stip. Bente Jansen werd onderuitgehaald en Kalma benutte het buitenkansje koel: 3-0. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee, al kreeg Sankt Pölten nog kansen op de aansluitingstreffer.

In de tweede helft ging de Oostenrijkse ploeg op jacht naar de 3-1. Direct na rust werd de paal geraakt en later ging een bal maar net naast. Toch bleef FC Twente de sterkere partij en via Renate Jansen volgde er een goede kans.

Keepster Daphne van Domselaar moest aan de andere kant redding brengen op een inzet van Stefanie Enzinger. Twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het net. Davinia Vanmechelen trof de paal, waarna Kalma er als de kippen bij was om haar derde treffer van de avond binnen te koppen.

Het duel leek gespeeld, maar Sankt Pölten kwam in de slotfase nog terug tot 4-2. De net ingevallen Jana Scharnböck schoot de bal fraai over Van Domselaar heen en twee minuten later werkte Suzanne Giesen de bal ongelukkig over haar eigen doellijn.

Daardoor eindigde het duel uiteindelijk in 4-2 en zal FC Twente met een goed gevoel terug naar Nederland komen. Op woensdag 25 september staat de return in De Grolsch Veste op het programma

Opstelling FC Twente: Van Domselaar, Roetgering, Ypema, Giesen, Darnoud (76' Altelaar), B. Jansen, Van den Goorbergh, Vanmechelen (89' Peddemors), Weerden, Kalma, R. Jansen (79' Ellouzi)

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!