KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Stroot: ''Voor heel veel speelsters is dit een nieuwe ervaring''

( 0 reacties)
Stroot: ''Voor heel veel speelsters is dit een nieuwe ervaring''

FC Twente begint vanavond aan het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Vanaf 19:10 uur is het Oostenrijkse Sankt Pölten de eerste tegenstander. Trainer Tommy Stroot hoopt dat zijn ploeg er klaar voor is.

"We hebben er alles aan gedaan. We hebben goed getraind de afgelopen dagen, ook resultaatgericht gevoetbald de laatste weken. De kwalificatieronde, de eerste wedstrijden in de competitie. Ik kijk uit naar deze uitdaging", zegt de oefenmeester voor de camera van RTV Oost.

"Voor heel veel speelsters is dit een nieuwe ervaring", weet Stroot "Het is het grootst mogelijke toernooi wat je met een club bereiken kunt. De meiden zijn op internationaal vlak natuurlijk wel wat gewend met O19, met de A-internationals. Renate (Jansen, red.) die een EK en een WK heeft gespeeld."

"Maar voor de club is het nog steeds uniek en zo willen we het ook aanvliegen. Het zal een uniek moment in hun carrière zijn, zonder dat we daar spannend over doen. Het blijft een wedstrijd en die willen we zo goed als mogelijk afsluiten", zegt de trainer, die probeert de wedstrijd aan te vliegen zoals iedere andere wedstrijd.

"We hebben alleen iets meer tijd, nu we samen in Oostenrijk zijn, om samen het nog duidelijker uit te werken. Maar we willen de wedstrijd niet belangrijker maken dan dat 'ie is. We moeten ze op bepaalde momenten gewoon loslaten en vertrouwen in ze hebben."

"In potentie zijn we beter, hebben we meer talent, meer kwaliteit hebben, maar ze moeten het laten zien op het moment. Daarin heeft de andere ploeg wel meer ervaring", aldus Stroot.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!