BREAKING | Van der Gragt zet volgende stap in herstel na knieblessure Voorlopige selectie Oranje O18 voor vierlandentoernooi in Amerika bekend Kwakkenbos neemt Oranje O18 onder haar hoede op vierlandentoernooi Wiegman verlengt contract: ''Geeft vertrouwen en waardering'' BREAKING | Bondscoach Wiegman langer bij de OranjeLeeuwinnen

Ajax start met talententrainingen en strikt twee oude bekenden

( 0 reacties)
Ajax start met talententrainingen en strikt twee oude bekenden

Ajax start dit seizoen met talententrainingen voor meisjes. Twee voormalig speelsters van de vrouwentak van de Amsterdamse club, Loïs Schenkel en Chantal de Ridder, zullen dit traject coördineren en opzetten.

Schenkel speelde tussen 2015 en 2019 voor Ajax en speelde in totaal 96 wedstrijden voor de club. De Ridder kwam tussen 2013 en 2019 tot meer dan 100 wedstrijden voor de Amsterdammers. 

"Er ligt voor Loïs en Chantal een enorme positieve uitdaging op het gebied van de ontwikkeling van jonge speelsters", zegt Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van de club, op de website van Ajax. "Zij zullen zich bezighouden met de voetbalontwikkeling van jonge meiden, die de droom hebben om ooit voor Ajax te spelen."

"Ze zijn ook het aanspreekpunt voor partnerclubs van de Ajax Vrouwen en de scouting. Tevens gaan ze een rol spelen in de activatie van evenementen rondom de Ajax Vrouwen, die gericht zijn op kinderen die dromen van spelen het Ajax-shirt", geeft Koster aan.

De afgelopen jaren organiseerde Ajax ook al talententrainingen voor meisjes. Het doel daar achter was jonge talentvolle speelsters van de O9 t/m O11 een unieke ervaring te geven in hun ontwikkeling. Dit bleek zo'n succes dat Ajax dit gaat continueren over het gehele seizoen én gaat uitbreiden naar meerdere leeftijdsgroepen.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!