Jansen: ''Daardoor kun je niet echt zeggen hoe goed zij zijn''

FC Twente begint vanavond aan het avontuur in het hoofdtoernooi van de UEFA Women's Champions League. Sankt Pölten is de eerste tegenstander van de Tukkers en volgens Renate Jansen is het lastig om het niveau van de Oostenrijkse ploeg in te schatten.

"Van de beelden die we bekeken hebben werd ik niet veel wijzer, omdat de competitie hier niet heel goed is. Je weet het eigenlijk niet en dat maakt het ook wel weer lastig", zegt Jansen voor de camera van RTV Oost. Sankt Pölten verloor in de afgelopen vijf seizoenen slechts een keer in de eigen competitie.

"Als je hier met twee vingers in de neus kampioen wordt ieder jaar weer, dan is het natuurlijk wel anders dan dat het bij ons in de Eredivisie is. Het is lastig. Daardoor kun je niet echt zeggen hoe goed zij eigenlijk zijn", aldus de aanvalster. Het is volgens haar ook lastig om te zeggen hoe goed FC Twente momenteel is.

"We hebben een lastige voorbereiding gehad, het WK, het EK (Onder 19, red.), daarna gelijk interlandperiode. Wij zijn eigenlijk nog maar heel kort bij elkaar. Wij kunnen veel beter, dat hebben we de afgelopen wedstrijd laten zien. Er gaan een aantal dingen goed, maar er gaan ook veel dingen nog wel mis. Gelukkig hebben we nog geen tegengoals gekregen, maar we moeten gewoon meer kansen creëeren. Dat moet morgen (vandaag, red.) ook", is Jansen duidelijk.

Wat wel zeker is, is dat de ploeg van trainer Tommy Stroot er nu heel anders uitziet dan de laatste keer dat FC Twente in het toernooi actief was. "Dat komt eigenlijk doordat we veel jongere speelsters hebben. Voorheen hadden we nog wel wat oudere speelsters, nu hebben we er geloof ik maar drie van boven de 25. Toen hadden we veel meer ervaring, nu wat minder. Nu wordt er ook wat meer naar mij gekeken. Ik doe gewoon mijn ding, ik heb daar niet zo heel veel last van", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/03
FC Twente V
14:00
ADO Den Haag V
za
30/03
Feyenoord V
14:00
Telstar W
za
30/03
Fortuna Sittard W
16:30
Utrecht W
za
30/03
PEC Zwolle V
16:30
Excelsior Rotterdam W
zo
31/03
AZ W
12:15
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 18 34 49
2 Ajax V 18 37 45
3 PSV V 18 22 34
4 Fortuna Sittard W 18 20 30
5 ADO Den Haag V 17 10 26
6 Utrecht W 18 -10 25
7 PEC Zwolle V 18 -5 22
Bekijk de hele stand