SC Heerenveen neemt afscheid van doelvrouw; Spaans avontuur wacht Wow! Al 17.000 kaarten verkocht voor wedstrijden Tournoi de France Arsenal gaat in Londense derby tegen Chelsea hard onderuit KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion

UDI’19 VR1 zet FC Eindhoven opzij in de bekerpoule: 3-2

( 0 reacties)
UDI’19 VR1 zet FC Eindhoven opzij in de bekerpoule: 3-2

De tweede ronde op 8 september in de bekerpoule was een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven VR1. Na het nipte gelijkspel vorige week in Velsen zijn de jonge dames van UDI’19 er klaar voor om er vol tegen te gaan tegen FC Eindhoven.

Een paar meiden van UDI’19/CSU VR1 kennen FC Eindhoven goed om dat ze daar gespeeld of getraind hebben, dus extra motivatie om de wedstrijd te winnen.

In het eerste kwartier was het aftasten voor beide teams, maar werd er wel direct vlot en fair gevoetbald, iets wat we de hele wedstrijd terugzagen. Keepster Nienke van UDI’19 werd al vrij snel op de proef gesteld, maar ze kon Eindhoven lange tijd op afstand houden, terwijl UDI’19 regelmatig kansen creëerde voor het doel van Eindhoven.

In de 35e minuut is het Eindhoven dat de score opent uit een klutssituatie bij het doel. Nadat de bal eerst is weggekopt, lukt het FC Eindhoven-speelster Jolijn om de bal in het geharrewar voor de Udense goal in de linkerhoek te schieten waar Senne en Nienke er net niet bij kunnen. Met een 1-0 voorsprong voor de bezoekers gaan we de rust in en kunnen we ons op gaan maken voor het slotstuk in de tweede helft.

De tweede helft begint rustig met kansen over en weer voor beide ploegen, maar het lukt de teams niet om te scoren. In de 60e minuut wisselt UDI’19 coach Janine Rongen drie speelsters en komen Kim Claassen, Ted Rooijendijk en Sem van der Pas in het veld. UDI’19 gaat meer druk op FC Eindhoven zetten en amper een paar minuten nadat ze in het veld staat kan Ted een steekpass geven op Kerensa die vrijkomt voor de uitgelopen keepster. Kerensa houdt haar hoofd koel en slaagt erin om de keepster te passeren en met een sliding de bal in de goal te schieten. Hiermee staat het weer 1-1 en krijgt UDI’19 de smaak te pakken om voor de 2-1 te gaan.

De druk neemt toe op het doel van de keepster van FC Eindhoven en als in de 78e minuut Ted aan de rechterkant door kan breken, komt Ted letterlijk de keepster tegen die ver uit loopt. De keepster blokkeert Ted volledig, waarbij Ted ten val komt in het zestienmetergebied. De scheids geeft hier terecht een penalty voor en een gele kaart voor de keepster. Kerensa neemt de penalty en schiet de bal koelbloedig in de rechterbovenhoek en zet daarmee UDI’19 weer op voorsprong en scoort haar tweede doelpunt van de wedstrijd.

Maar FC Eindhoven is ook gebrand op de winst en kort achter elkaar krijgt Nienke aanvallen te verduren. In de 85e minuut komt Rosa van FC Eindhoven aan de linkerkant vrij, kan de bal langs keepster Nienke in het net schieten en brengt FC Eindhoven weer terug op gelijke hoogte. Het is 2-2 en het scenario van vorige week lijkt zich voor de Udense dames te herhalen waarbij een gelijkspel de uitkomst lijkt te worden met nog een 5-tal minuten op de klok.

Maar nog geen minuut later is de vreugde van FC Eindhoven voorbij als Mabel een korte pass geeft naar Ted, die net binnen het zestienmetergebied uit kan halen en de keepster van Eindhoven verrast als de bal langs haar in de linkerhoek van de goal rolt. Een mooie aanval die de terechte 3-2 eindstand oplevert als de scheids na de laatste paar spannende minuten eindelijk affluit.

Tekst via: UDI'19/Carl-Peter Cremers

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!