KNVB komt met informatie over kaartverkoop voor Tournoi de France BREAKING | Kraker tussen PSV en Ajax wordt gespeeld in Philips Stadion FC Twente moet eerste BeNe-titel aan RSC Anderlecht laten Contractnieuws: Coolen gaat voor tiende seizoen bij PSV FOTO | Fantastisch nieuws voor Spitse: ''Maken het beide goed!''

Groenen adviseert: ''Een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt''

( 0 reacties)
Groenen adviseert: ''Een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt''

Jackie Groenen was in haar jongere jaren een judoka. En succesvol, want de middenveldster won verschillende prijzen tijdens het NK-junioren. Ze plukt er nu nog de vruchten van.

"Als ik erop terugkijk, was het judoën een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt", zegt Groenen in gesprek met The Independent. "Voor mijn speelstijl is het heel erg belangrijk geweest. Wanneer ik met jonge meiden praat, of wanneer mensen mij om advies vragen, zeg ik altijd dat ze naast het voetballen ook judolessen moeten nemen."

"In Nederland doet Ajax het ook met de jeugdspelers", weet de OranjeLeeuwin. "Het gaat niet alleen om kracht, je leert om je lichaam op de juiste manieren te gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik precies weet wanneer ik moet instappen of wanneer ik tegenstanders van me af kan zetten, zonder echt kracht te gebruiken", geeft ze aan.

"Soms mis ik het judoën nog wel", geeft Groenen toe.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!