BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door'' Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

Groenen: ''Ik kan niet meer normaal boodschappen doen''

( 0 reacties)
Groenen: ''Ik kan niet meer normaal boodschappen doen''

Jackie Groenen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de razendpopulaire middenveldster van de OranjeLeeuwinnen. Er is voor haar veel veranderd, zo vertelt ze aan The Independent.

"Ik kan er nog steeds niet aan wennen dat ik niet meer normaal boodschappen kan doen", zegt Groenen. Vooral thuis in Nederland is het gek: "Als ik een paar dagen vrij ben en terugkeer naar huis, wil ik van alles doen met mijn moeder."

"Als zij boodschappen gaat doen, zeg ik: 'Oh, ik ga wel even met je mee', maar zij zegt dan: 'Nee, blijf thuis!", lacht de middenveldster van Manchester United. Met die club speelde ze afgelopen weekend in het Etihad Stadium de derby tegen Manchester City.

Maar liefst 31.213 waren aanwezig, een nieuw bezoekersrecord in Engeland. "Het is goed om te zien dat onze wedstrijden tegenwoordig gespeeld worden in de stadions van de mannen", zegt Groenen, die met de Leeuwinnen tegenwoordig alleen nog maar in grotere stadions speelt.

"We ervaren in Nederland al enige tijd hoe het is om te spelen in de grote stadions. Het is mooi, want we weten van hoever het vrouwenvoetbal heeft moeten komen. Ik herinner me dat ik vroeger voor tien mensen speelde; nu speel ik in Nederland voor 40.000 mensen. Het is goed om te realiseren dat het niet per se iets normaals is", besluit ze.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!