Achterhof en Hanssen blijven ongeslagen in Championship

0
Achterhof en Hanssen blijven ongeslagen in Championship

Het Durham van Iris Achterhof en Nadine Hanssen's Aston Villa zijn na drie speelrondes nog altijd ongeslagen. Vandaag wonnen beide ploegen van respectievelijk Charlton Athletic en Blackburn Rovers.

Achterhof begon in de basis bij Durham en die ploeg begon ook goed aan het duel. Echte kansen waren er in de beginfase niet, maar de bal ging goed rond bij Durham en uiteindelijk leidde dat in de 27e minuut tot de 1-0.

Een pass van Ellie Christon was net te hard voor Achterhof, maar achter haar schoot Molly Sharpe de bal binnen. Vlak voor rust werd het 2-0 via Lisa Robertson en daar zou het uiteindelijk bij blijven. Achterhof kreeg overigens nog wel kansen op een derde goal.

Bij Aston Villa begon Hanssen voor het eerst dit seizoen in de basis. De ploeg kende een goede start: na goede kansen voor Johnson en Follis was het in de 28e minuut raak. Melissa Johnson schoot raak. Daardoor ging Villa met een 1-0 voorsprong rusten.

Tien minuten na de thee verdubbelde Marisa Ewers de marge. Een minuut later lag de bal er echter aan de andere kant in: Alex Taylor maakte de 2-1 en daardoor werd het weer spannend. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waardoor ook de derde competitiewedstrijd gewonnen wordt.

Door deze resultaten gaan Durham en Aston Villa aan kop in de Championship. Beide clubs hebben negen punten uit drie wedstrijden. Durham heeft een iets beter doelsaldo en heeft daardoor nu de koppositie in handen.

Foto via: Iris Achterhof

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!