BREAKING | Bekerfinale wordt gespeeld in stadion Almere City FC Oranje O19 strijdt in eigen land om ticket voor EK in Georgië Oranje O17 werkt jacht op EK-ticket af op veld van SV Venray Veurink verlengt: ''Onze ambities zijn groot, onze jacht gaat door'' Assistent-bondscoach Veurink blijft OranjeLeeuwinnen trouw

Van de Donk: ''Het duurde even voordat we dat beseften''

( 0 reacties)
Van de Donk: ''Het duurde even voordat we dat beseften''

Daniëlle van de Donk speelt vandaag met Arsenal de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. West Ham United is vanaf 15:30 uur (Nederlandse tijd) de eerste tegenstander.

In haar column in The Guardian blik de middenveldster nog een keer terug op het WK met de OranjeLeeuwinnen. Van de Donk geeft toe dat het even duurde voordat ze over de verloren WK-finale heen was.

"Het duurde bijna een maand voordat ik echt kon bedenken hoe trots ik was op het team en op mezelf. Je speelt geen finales om niet te winnen. Alles stop je erin: je zweet en je tranen. De Verenigde Staten waren beter dan wij en zij verdienden het om te winnen, maar het duurde even voordat we beseften wat een fantastische tweede plaats het voor ons was", schrijft ze.

Oranje heeft laten zien dat het gewonnen EK van 2017 niet eenmalig was. "Ik hoop dat we veel jonge kinderen in Nederland inspireren om te voetballen en nog beter te worden dan dat wij nu zijn, zodat het ons op dit hoge niveau houdt."

"Voetbal is nu de grootste sport in Nederland en daar ben ik trots op, maar tegelijkertijd hoop ik dat de competitie er een boost van zal krijgen. Op dit moment is die niet sterk genoeg om ons aan de top te houden", is Van de Donk realistisch.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!